Ako večeras pobijede, skaču sa 14. na 1. mjesto na tabeli!

Najzanimljivija liga na svijetu?

Ako večeras pobijede, skaču sa 14. na 1. mjesto na tabeli!

Sezona je još uvijek relativno na početku, ali jedna liga već ističe kandidaturu da bude najzanimljivija na svijetu.

Riječ je o italijanskoj 2. ligi Seriji B, za koju je malo reći da je izjednačena. Ostala je da se odigra još jedna utakmica 9. kola, a razlika između prvog i posljednjeg je samo osam bodova.

Međutim, to nije ništa kada vidimo da prvoplasirani Palermo i drugoplasirani Frosinone sa po 15 osvojenih bodova 'bježe' samo tri boda Entelli koja je na 14. mjestu.

A, upravo Entella večeras igra posljednji meč 9. kola protiv Empolija na svom terenu i, ukoliko pobijedi, bodovno će se izjednačiti sa pomenutim dvojcem na prvom mjestu.

Ako bi Entella upisala neku ubjedljiviju pobjedu, mogla bi zahvaljujući samo jednom trijumfu čak i preskočiti svih 13 ekipa koje se u ovom trenutku nalaze ispred nje. S druge strane, i Empoli bi pobjedom zasjeo na prvo mjesto ali on sada ima samo jedan bod manje od vodećeg dvojca, pa i to donosi dodatnu draž utakmici koja počinje u 20:30.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Da ne dužimo previše, dovoljno će vam biti da pogledate tabelu Serije B i sve će vam se samo reći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi