Bahati Muller dobio brutalan odgovor iz San Marina

Nakon sporne izjave...

Bahati Muller dobio brutalan odgovor iz San Marina

Njemački reprezentativac Thomas Muller dao je vrlo bahatu izjavu nakon što je njegova reprezentacija kao gost savladala San Marino rezultatom 8:0.

Zvijezda Bayerna je poručila da ovakve utakmice "nemaju smisla" i da svjetski prvak ne bi trebao "gubiti vrijeme na utakmice sa ovakvim protivnicima".

Njegova izjava naljutila je sve u ovoj maloj državi do te mjere da se oglasio čak i glasnogovornik Fudbalskog saveza San Marina Alen Gasperoni.

Gasperoni je Mulleru poslao pismo sa deset stvari zbog kojih utakmica San Marina i Njemačke ipak nije bila tako beskorisna, a Muller se vjerovatno pokajao što je na ovaj način omalovažio svog protivnika.

"Najdraži Thomase Mulleru,

U pravu si. Utakmice kao ona u petak su nevažne. Vama. Na drugoj strani, dragi Thomase, nije bilo potrebe da dolaziš u San Marino ni zbog čega tokom vikenda, bez Bundeslige. Mogao si da provedeš vrijeme na tvojoj sofi, sa suprugom, u vašoj luksuznoj vili ili da učestvuješ na nekom događaju koji su organizovali tvoji sponzori da bi zaradio nekoliko hiljada eura. Vjerujem ti, ali dozvoli da ti dam 10 razloga zbog kojih ja mislim da je utakmica San Marino – Njemačka bila veoma važna. Ako bi mogao da razmisliš o njima i kažeš mi šta misliš, bio bih veoma zahvalan.

1. Poslužila je da ti pokaže da čak i protiv slabih timova kao što je naš, ne možeš da postigneš gol – nemoj mi reći da nisi popi*dio kada te Simoncini spriječio u tome.

2. Poslužila je da objasni tvojim trenerima (čak i Bekenbaueru i Rumenigeu) da oni nisu vlasnici fudbala, već svi oni koji ga vole, a među kojima smo i mi.

3. Poslužila je da podsjeti stotine novinara širom Evrope da postoje momci koji slijede svoje snove, a ne vaša pravila.

4. Poslužila je da potvrdi da se vi – Nijemci – nikada neće promijeniti i da vas historija nije naučila da “mučenje” nije uvijek garancija pobjede.

5. Poslužila je da pokaže da 200 momaka iz San Marina, koji igraju fudbal iz bilo kog razloga, od svojih trenera uvijek dobiju zahtjev da pruže najviše što mogu. Možda će se jednog dana takav pristup i žrtva isplatiti baš protiv šampiona svijeta.

6. Poslužila je vašoj federaciji (i našoj) da zaradi novac od TV i ostalih prava, a umjesto što vama plaćaju za ovo mučenje, mogli bi sa tim novcem da izgrade terene za djecu u vašoj zemlji, da izgrade škole… Naša federacija, odaću vam tajnu, gradi novi teren u malom selu koje se zove Akvaviva. Ti bi mogao da ga izgradiš od novca koji zaradiš za pola godina, mi ga gradimo od TV prava za ovih 90 minuta. Nije loše, zar ne?

7. Poslužila je da se o našoj zemlja, koja je velika kao vaš teren u Minhenu, piše i priča zbog fudbala.

8. Poslužila je tvom prijatelju Gnabryju da počne karijeru u reprezentaciji postizanjem tri gola.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

9. Poslužila je da nekoliko stanovnika San Marina budu srećni i da se podsjete da imamo pravi nacionalni tim.

10. Poslužila je da shvatim da iako igrate u najljepšoj Adidas opremi, uvijek ćete biti oni koji nosite bijele čarape ispod sandala."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi