Bonucci i Biglia ne mogu biti registrovani u Milanu
Foto: EPA

Banka ne želi garantovati sredstva za transfere

Bonucci i Biglia ne mogu biti registrovani u Milanu

M. Šljivak

Ekipa Milana ovog ljeta je dovela veliki broj fudbalera.

Gotovo čitav tim Rossonera je promijenjen, došao je veliki broj novih fudbalera, a danas se rukovodstvo tima suočilo s velikim problemima, jer su banke odbile garancije za pristup fondovima kojim bi se finansirali transferi Leonarda Bonuccija i Lucasa Biglia.

Ovaj duo je stigao u Milan prošlog mjeseca. Za Bonuccija je Milan izdvojio 42, a za Biglia 17 miliona eura, ali BMP banka, jedan od sponzora kluba, odbila je da izda garancije za isplatu ovih sredstava za transfere koji su dogovoreni s Juventusom i Laziom.

Zbog toga Bonucci i Biglia još uvijek ne mogu biti registrovani kao članovi Milana i rukovodstvo ovog kluba se našlo u velikim problemima.

Garancije za ove transfere moraju se dobiti do 11. augusta. To važi za sve timove koji su dogovorili transfere prije 31. augusta, a ako se to ne desi, Bonucci i Biglia ne mogu igrati za Milan dok se situacija oko isplata ne riješi.

Ipak, izvršni direktor kluba Marco Fassone uvjeren je da će banka na vrijeme izvršiti obaveze, ali italijanski mediji tvrde potpuno drugačije i da Milan ima velike probleme s pristupom ka sredstvima koji su bili za transfere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bonucci i Biglia tako ne mogu igrati za ekipu sa San Sira sve dok se ova situacija ne riješi.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi