Charleroi preslab za Standard

Započela i belgijska Jupiler liga

Charleroi preslab za Standard

Susretom Standarda i Charleroija počelo je novo izdanje belgijske Jupiler lige. Na samom startu favorizovana ekipa domaćina nije imala većih poteškoća, te se lako obračunala sa svojim protivnikom.

Bilo je 3:0 za Standard koji je tako na najbolji mogući način ušao u novu sezonu. Već u ranoj fazi utakmice domaći su dali do znanja gostima da se nemaju mnogo čemu nadati u ovom susretu. U 13. minuti je Mujangi doveo Standard u vodstvo, koje je isti igrač udvostručio samo šest minuta nakon toga. Odbrana Charleroija je u obje situacije loše odreagovala i tako omogućila visoku prednost domaćinu već nakon 19 minuta igre. Tim rezultatom se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme donosi nam još jedan pogodak Standarda. Carcela-Gonzalez je u 57. minuti postigao treći gol na utakmici i tako postavio rezultat 3:0 koji se do kraja utakmice nije promijenio.

Treba istaći da je u pobjedi Standarda svih devedeset minuta odigrao i naš budući reprezentativac Dino Arslanagić, koji je odustao od nastupa za Belgiju i uskoro će postati "Zmaj".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.