Chelsea stigao dva gola zaostatka i izborio uzvrat

FA Cup, četvrtfinale

Chelsea stigao dva gola zaostatka i izborio uzvrat

M. Maksimović

Posljednja utakmica četvrtfinala ponudila je okršaj Manchester Uniteda i Chelsea koji je nakon dosta uzbuđenja završio na kraju bez pobjednika 2:2. Manchester United je imao velikih 2:0 nakon svega 12 minuta igre, ali ga je na kraju De Gea spasio poraza.

United je utakmicu počeo bez Van Persia, sa Rooneyem iza Hernandeza, dok su na klupi su ostali Welbeck i Vidić, baš kao i Torres i Terry na drugoj strani. 

Za ''Crvene đavole'' utakmice je počela na najbolji mogući način. Već u petoj minuti, Michael Carrick je dugom loptom pronašao Javiera Hernandeza koji je glavom prebacio bespotrebno istrčalog Petera Cecha.

Sedam minuta kasnije već je bilo 2:0. Slobodan udarac je izveo Wayne Rooney, izgledalo je da lopta ide na Johnnyja Evansa, ali njega nije niti dotakla, već ide u mrežu Chelsea i pomalo zbunjenog Checha.

Mogao je United otići na tri razlike, ali je u 25.minuti napokon Cech odbranio nešto, tačnije šut Wayna Rooneya. Iz relativno siromašnog prvog poluvremena vrijedi spomenuti slab šut Mosesa i povredu Nanija, koji je igru napustio u 45.minuti.

U nastavku će stvari do kraja preokrenuti. Benitez je u 52.minuti napravio dvostruku izmjenu, Eden Hazard je zamijenio Victora Mosesa, Obi Mikel Lamparda. Sa tim izmjenama, Benitez će itekako uzdrmati uspavani United. Za svega osam minuta Chelsea će se vratiti u igru. Prvo je u 59.minuti Eden Hazard postigao lijep gol za 2:1, a onda je u 68.minuti kontru Chelsea golom zaključio Ramires. 

Alex Ferguson je nakon primljenog gola poslao na teren Van Perisea i Welbecka, ali uzalud, Manchester United nije mogao stvoriti onaj pravi pritisak iz kojeg bi se mogao roditi novi gol. Na kraju je Chelsea mogao i pobjediti, ali je De Gea zaustavio Mattu. U drugoj minuti sudijske nadoknade, oscar je povukao kontru, dao loptu za Torresa, ali Španac mlako šutira. Mlako nije šutira Oscar u sljedećem napadu, ali De Gea spašava United. 

 

 

 

 


 

 

 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 



Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.