Čile bez Vidala u Brazilu?
Foto: EPA

Vidal na operaciji koljena

Čile bez Vidala u Brazilu?

Midhat Šljivak

Fudbaler Juventusa Arturo Vidal operisaće danas koljeno, te je njegov nastup na Svjetskom prvenstvu pod velikim znakom pitanja.

Vidal će danas u Barceloni obaviti operaciju meniskusa, a prema navodima italijanskih medija, Čileanac će pauzirati 12 sedmica, što znači da će vjerovatno propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu. 

Njegov eventualni izostanak sa Mundijala u Brazilu predstavljaće veliki udarac za reprezentaciju Čilea, koja se nalazi u grupi s Holandijom, Australijom, te svjetskim prvakom Španijom. 

Vidal se nedavno vratio na teren nakon povrede, ali ju je ponovo obnovio na susretu polufinala Evropske lige protiv Benfice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.