Džeko: Samo od Shevchenka sam tražio dres
Foto: EPA

Gostovao u emisiji "The Szczesny Show"

Džeko: Samo od Shevchenka sam tražio dres

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Edin Džeko bio je gost u četvrtoj epizodi "The Szczesny Show" koja se prikazuje na zvaničnom kanalu Rome. 

Poljski golman odlučio je da njegov naredni gost bude Džeko s kojim je pričao o mnogim temama u svojoj emisiji. Međutim, najduže je trajala "rasprava" o tome ko je bolji fudbaler, Thierry Henry ili Andriy Shevchenko. Naravno, Džeko je bio uz svog idola Rossonera, dok je Szczesny bio na strani nekadašnjeg saigrača iz Arsenala.

Szczesny je želio saznati koji dres je Džeki najdraži kojeg je razmijenio nakon neke utakmice, a poljski golman je dobio zanimljiv odgovor. Bh. napadač mu je rekao da nije ljubitelj toga da razmjenjuje dresove s igračima nakon utakmice, ali je priznao da je samo jednom tražio dres od nekog fudbalera.

"Naravno da često razmijenim dres s igračima, ali ja nisam taj koji traži dres. Ne želim biti arogantan, ali jednostavno ne volim da tražim dresove od drugih igrača jer se osjećam nekako glupo. Jednom sam tražio dres i toga se dobro sjećam. To je bilo dok sam igrao u Wolfsburgu na San Siru protiv Milana. Na poluvremenu sam tražio dres od Shevchenka koji je bio moj idol iz djetinjstva i to je najdraži dres kojeg imam. Svoje dresove čuvam u jednoj sobi u kući u Sarajevu i puna je", rekao je Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poljskog golmana zanimalo je zašto Edin Džeko nikada nije zatražio njegov dres jer su često imali priliku igrati jedan protiv drugog u mečevima između Manchester Cityja i Arsenala.

"Ti si dobar golman i odbranio si mi penal jednom na Emiratesu. Pa, zamisli da ti tražim dres nakon što si mi odbranio penal iako sam ti kasnije dao gol i mi smo slavili. Vjerujem da bi svi pisali 'Pogledajte ga, on mu je odbranio penal, a i dalje traži njegov dres", dodao je Džeko, nakon čega je počela rasprava o Henryju i Shevchenku.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi