Handanović donio bod Violama, Rudari nastradali u Lisabonu

Grupa G, 4. kolo

Handanović donio bod Violama, Rudari nastradali u Lisabonu

Utakmice 4. kola grupe G Lige šampiona obilježio je sasvim sigurno susret Maribora i Chelseaja u kojem je šampion Slovenije osvojio bod u protiv velikog tima kakav su londonski Plavci, dok je u drugom meču Sporting sa 4:2 savladao Schalke.

Igrala se 17. minuta susreta u Lisabonu kada su gosti stigli do vodsta. Jedan centaršut Dennisa Aoga iz slobodnjaka u sopstvenu mrežu pospremio je Islam Slimani I Schalke doveo u vodstvo od 1:0. Nako vodećeg gola Rudari su bili ti koji su diktirali tempo utakmice, izveli su nekoliko kornera, ali bez posebnog učinka.

Manje od deset minuta nakon vodećeg gola njemačkog sastava domaćima je trebalo da izjednače. Adrien Silva je sjajno centrirao iz slobodnog udarca, a Mouhamadou-Naby Sarr je bio najiši u skoku, te je sjajnim udarcem glavom sa nekih 11 metara poravnao rezultat na 1:1.

I nakon izjednačenja Schalke je bio tim koji je bio agresivniji, a Max Meyer je u 36. minuti utakmice dobro šutirao iz voleja sa ivice šesnaesterca, ali je lopta prošla malo iznad prečke Sportingovog gola. 

Šest minuta prije kraja prvog poluvremena Joao Mario je silovito šutirao, ali je Ralf Fahrmann sjajno intervencijom loptu izbacio u korner. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 1:1.

Nakon svega šest minuta igre u drugom poluvremenu Jefferson Nascimento je prošao kroz obranu gostiju i preciznim šutem nebranjeni dio mreže Schalkeovog gola.

Do kraja je su domaći stigli i do ubjedljive pobjede nakon što je u 72. minuti za vodstvo Sportinga od 3:1 pogodio Nani. Schalke je preko Aoga, koji je bio itekako raspoložen večeras, smanjio na 3:2 u 88. minuti, da bi Slimani u prvoj minuti suudijske nadokade pogodio za konačnih 4:2.

U drugom meču ove grupe Maribor je uspio da osvoji bod u na domaćem terenu protiv velikog Chelseaja.

Nakon što je prvom poluvrijeme završeno bez golova, već u petoj minuti drugog poluvremena Ibraimi je fantastičnim udarcem pogodio mrežu Petra  Čecha, nakon čega je proključao Ljudski vrt. Ipak, u 73. minuti sjajni srbijanski reprezentativac Nemanja Matić vratio je susret u rezultatski egal.

Pet minuta prije kraja Chelsea je mogao do pobjede, ali je penal u 85. minuti promašio Eden Hazard, tačnije Jasmin Handanović je zaustavio njegov udarac.

Grupa G, 4. kolo:
Sporting – Schalke 4:2 (Sarr 26., Jefferson 52., Nani 72., Slimani 90.+1 / Slimani AG 17., Aogo 88.)
Maribor - Chelsea 1:1 (Ibraimi 50. / Matić 73.)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 


Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.