Hat-trick nevjerovatnog Džeke za potop Žute podmornice!
Foto: EPA

Blistavo izdanje Dijamanta

Hat-trick nevjerovatnog Džeke za potop Žute podmornice!

Roma je večeras na gostovanju u Španiji pregazila Villarreal sa 4:0 i tako praktično osigurala plasman u osminu finala Evropske lige.

Junak utakmice ponovo je bio naš Edin Džeko, koji je sa tri gola u drugom poluvremenu potopio Žutu podmornicu i doveo Romu u idealnu poziciju za plasman u naredni krug.

Roma je od starta utakmice bila bolji rival na terenu a prvi gol je postigla u 32. minuti. Emerson je sa distance fenomenalno pogodio mrežu domaćeg golmana i donio Romi vodstvo od 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.


U nastavku utakmice je na scenu stupio Edin Džeko, koji je sa tri pogotka za 21 minutu završio priču u Villarrealu. Igrao se 65. minut kada je Salah sjajno uposlio našeg napadača, koji je majstorski prevario svog čuvara Musacchija i matirao Asenja za 2:0.


Samo 14 minuta kasnije, Džeko je na asistenciju Jesusa izbio pred domaćeg golmana i snažno šutirao. Asenjo je pokušao odbraniti udarac, ali je lopta išla suviše brzo i jako pa se od prečku odbila u mrežu.


Edin Džeko nije imao namjeru da stane, pa je tako u 86. minuti još jednom savladao nesretnog Asenja i potopio Žutu podmornicu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Do kraja utakmice nije bilo većih prilika. Roma je mirno privela utakmicu kraju i jasno je da veliko slavlje već može da počne. 

Vrijedi napomenuti da je Edin Džeko s večerašnja tri gola izbio na prvo mjesto liste strijelaca u Evropskoj ligi sa osam pogodaka. Naš napadač sada na svom kontu ima čak 28 golova u ovoj sezoni, što je statistika vrijedna svakog divljenja.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi