Kaka smiruje navijače, Seedorf tvrdi da "treba vremena"

Milan u očaju

Kaka smiruje navijače, Seedorf tvrdi da "treba vremena"

E. Škorić

Veliko razočarenje vlada u Milanu nakon što je klub ispao od Udinesea u četvrtfinalu Kupa Italije.

Iako su prošlog vikenda dobili Veronu (1:0) u debiju novog trenera Clarencea Seedorfa, Rossoneri su se večeras vratili na staro. Na San Siru su bili očajni kontra gostiju iz Udina, koji su pogocima Muriela i Lopesa došli do preokreta i plasmana u polufinale. Balotellijev gol iz šeste minute je bio nedovoljan.

"Hoćemo li potpisati veznjaka? To morate pitati gospodina Gallianija, on se bavi takvim pitanjima", odgovorio je Seedorf znatiželjnim novinarima, koji su očito uočili nedostatak kreativnosti u veznom redu. Ni odbrana nije bila na nivou.

"Ako svi igrači ne rade zajedno na oduzimanju lopte, onda će odbrani biti jako teško".

"Nismo, očito, dosljedni stvari koje želimo. Moramo, svi zajedno, popraviti što prije situaciju i jači izaći iz ovoga. Rekao sam igračima da ostanu mirni, jer čuda ne postoje. Jedna pobjeda ne mijenja ništa. Moj cilj je da dam momčadi osjećaj smirenosti i neka znaju da imamo projekat i da je potrebno vrijeme za njegovu realizaciju. Uprava Milana učinit će sve što može da momčad bude bolja", dodao je Holanđanin.

Jedan od glavnih igrača milanske momčadi, Brazilac Kaka, ispričao se navijačima zbog poraza. Cilj je, kako kaže, bio osvajanje Kupa. 

"Uprava nam je dala zadatak da osvojimo Kup Italije. Jako nam je žao zbog onoga što se večeras dogodilo. Nismo bili dobri i nema se šta puno reći, ali puno toga se ima za napraviti.Ne radimo dobro ove godine, ali ima nade za budućnost", rekao je Kaka, dodavši:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moramo naporno raditi i nadam se plasmanu u četvrtfinale Lige prvaka. Seedorf će nam dati potrebnu motivaciju da osvojimo što više bodova u ligi i da što više izvučemo iz utakmica s Atleticom. Imamo 50% šanse za prolaz".



Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.