Legia izbačena, Celtic u play-offu
Foto: EPA

UEFA odlučila

Legia izbačena, Celtic u play-offu

E. Škorić

Ono što se najavljivalo, to se i dogodilo. Legia je izbačena, a u žrijeb četvrtog pretkola Lige prvaka ide Celtic.

Legia je s 4:1 i 3:0 slavila u dvije utakmice protiv Celtica i sasvim zasluženo trebala proći dalje, no onda je UEFA razmotrila žalbu Celtica, te Poljake eliminisala iz takmičenja.

Mladi stoper poljskog kluba Bartoš Berezinski je dobio crveni karton u posljednjem meču prošle sezone u Evropskoj ligi. Suspendovan je na tri utakmice, pa nije igrao u dvomeču protiv St. Patricka, te u prvom meču protiv Celtica u 3. pretkolu.

Zaigrao je u uzvratnoj utakmici, u kojoj je Legia također ubjedljivo slavila, no Berezinski nije bio registrovan za prvo kolo, a samo registrovani igrači mogu da odsluže suspenziju. 

Tako Celtic ice u play-off Lige prvaka, a Legia unatoč svemu ostaje bez nastupa. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.