Mariju Kempesu operisano srce, urađena tri bajpasa

Ikoni argentinskog fudbala

Mariju Kempesu operisano srce, urađena tri bajpasa

Jednoj od ikona argentinskog fudbala Mariju Kempesu uspješno je operisano srce. 

Ovu informaciju saopštila je Valencia, španski klub za kojeg je argentinski napadač bio član dugi niz godina. 

Šezdesetogodišnji Kempes bio je prvi napadač i prva uzdanica Gaučosa tokom Svjetskog prvenstva 1978 godine kada se Argetina okitila zlatom, a upravo je Kempes bio taj kojem je na kraju Mundijala pripala nagrada za najboljeg strijelca. 

Argentinskog legendi, koja je u finalu u pobjedi nad Holandijom od 3:1 dala dva od šest svojih golova za Argentinu na tom Mundijalu, uspješno su ugrađena tri bajpasa.

Kempes je imao veliki problema sa svojim arterijama,koje su gotovo 80% bile začepljene, a zahvaljujući ovom opertivnom zahvatu argentinska legenda bi uskoro trebala biti mnogo bolje zdravstvenog stanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.