Mertens pojačava Inter

Odlazi u Inter

Mertens pojačava Inter

M. Šljivak

Ekipa Intera u narednoj sezoni biće jača i za reprezentativca Belgije Driesa Mertensa.

Fantastični fudbaler je odlučio da ovog ljeta napusti ekipu Napolija, iako s ovim timom ima ugovor do ljeta 2018. godine.

Kako navode italijanski mediji, Mertens će od naredne sezone nositi dres ekipe Intera, jer je transfer između dva kluba jako blizu realizacije.

Prva ponuda tima iz Milana je odbijena. Nerazzurri su za usluge ovog fudbalera tima sa San Paola ponudili šest miliona eura i Andreu Ranocchiju. Međutim, ova ponuda je lagano odbijena, jer u Napulju žele 14 miliona eura.

Međutim, ni ova cifra vjerovatno neće predstavljati preveliki problem timu s Giuseppe Meazze, koji je odlučio da se vrati u vrh italijanskog fudbala. Oni će gotovo sigurno platiti ovu sumu za Mertensa, te će 28-godišnji krilni fudbaler od naredne sezone nositi dres još jednog velikana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mertens je u Napoli stigao 2013. godine iz holandskog PSV-a. Karijeru je počeo u Gentu, a protekle sezone je bio jedan od najboljih fudbalera Napolija.

Postigao je 10 pogodaka uz devet asistencija u svim takmičenjima za tim iz Napulja.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.