Nakon Reala, bodom se zadovoljila i Barca

Katalonci remizirali na Mestalli

Nakon Reala, bodom se zadovoljila i Barca

Edmir Škorić

Nakon što je Real Madrid kiksao u Santanderu i remizirao s Racingom (0:0), bodom se u petom kolu španske Primere morala zadovoljiti i Barcelona, koja je na Mestalli, rezultatom 2:2, remizirala s Valencijom.

Barcelona je na Mestalli igrala protiv njima tradicionalno neugodne Valencije, ekipe koja je sjajno krenula ove sezone sa tri prvenstvene pobjede. Šimšiši su itekako kvalitetna ekipa, pa i pored činjenice da su ostali bez većine svojih zvijezda. Katalonci su večera igrali bez dvojice bitnih igrača (Pique i Iniesta), a trener Pep Guardiola nije mogao računati ni na Alexisa Sancheza, talentiranog Čileanca koji je ovog ljeta došao iz Udinesea.

Sve te činjenice išle su na ruku Valenciji, koja je povela u 12. minuti, kada je Erik Abidal pogodio sopstvenu mrežu. No, nije dugo trajalo slavlje domaćina, jer je Pedro, nakon sjajne akcije i još bolje asistencije Lionela Messija, pogodio za 1:1.

I kada se činilo da je to sve što je Valencia mogla večeras napraviti u sudaru sa trenutno najjačom momčadi na svijetu, Pablo Hernandez je u 23. minuti savladao Victora Valdesa, koji rijetko prima dva gola u jednoj utakmici. Mučila se Barcelona, imala je zrelije šanse, ali nije uspijevala postići gol do kraja prvog dijela.

Guardiola u igru šalje Villu, Adriana i Alcantaru, a vadi Pedra, Keitu i Puyola. Do izjednačujućeg pogotka došli su u 77. minuti. Opet je sjajni Messi asistent, a ovaj put strijelac je Cesc Fabregas. Španac je još jednom pokazao da nisu ulazud potrošeni silni novci za njegov potpis.

U finišu je domaći sastav ostao bez isključenog Albe, no to previše nije promijenilo stanje na terenu, a na semaforu je ostalo - 2:2. Povoljnih za Valenciju. I Barcelona na kraju može biti zadovoljna, jer podsjetimo da su u dva navrata "ganjali" rezultat.

Valencia sada ima 10 bodova i na čelu je Primere, dok Barcelona ima dva boda manje.

Primera, 5. kolo:

Valencia - Barcelona 2:2 (Abidal 12 - autogol, Pablo Hernandez 23/ Pedro 14, Fabregas 77)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.