Nova pravila žrijeba mogla bi donijeti grupe smrti na Sp
Foto: EPA

FIFA donijela važnu odluku

Nova pravila žrijeba mogla bi donijeti grupe smrti na Sp

M. Šljivak
Teme:

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) odlučila je da promijeni sistem žrijeba na Svjetskom prvenstvu u Rusiji naredne godine.

Na jučerašnjem sastanku u Zurichu, FIFA je odlučila da sedam najboljih reprezentacija po FIFA rang-listi i domaćin Rusija budu u prvom šeširu za žrijeb Svjetskog prvenstva, dok će ostali šeširi biti odlučeni po geografskoj zoni i po FIFA rankingu, koji će izaći nakon utakmica baraža.

Trenutno gledajući na Mundijalu u Rusiji bismo mogli gledati i grupu smrti. Prema trenutnom plasmanu na rang-listi u istoj grupi bi mogle biti selekcije Njemačke, Španije i Italije, ali također i Brazila, Francuske i Hrvatske, uz još mnoge druge opcije.

Dakle, neće biti ograničenja u žrijebu. U istoj grupi se mogu naći reprezentacije koje važe za najbolje na svijetu, a potovi će biti određeni po plasmanu nacionalnih timova sa novembarske rang-liste.

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine biće održan 1. decembra u Moskvi, a selekcije će svakako imati za šta da igraju u narednih mjesec i po.

Ovako izgledaju potencijalni šeširi za naredni Mundijal i koji su bazirani na vjerovatnošću plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti