Opušteni Memišević imao sjajan govor na predstavljanju

Bh. fudbaler u Groningenu

Opušteni Memišević imao sjajan govor na predstavljanju

Bh. reprezentativac Samir Memišević napravio je veliki transfer iz Radnika u Groningen, gdje je danas zvanično predstavljen.

Naš fudbaler je sa holandskim klubom potpisao trogodišnji ugovor, a uzeo je dres sa brojem pet.

"O Groningenu sam klubu čuo sve najbolje i mislim da sam došao u veliki klub. Imao sam mnogo ponuda iz Evrope, kao i iz moje zemlje, ali mislim da je ovo najbolji izbor za mene", rekao je Memišević, te dodao:

"Trener me je želio angažovati jer mu je trebao odbrambeni igrač i vjerujem da u Groningenu mogu mnogo napredovati. Kada sam bio mlad igrao sam na poziciji centralnog veznog, ali je moje mjesto ipak u defanzivi".

Iako je stoper, Memišević je u finalu Kupa postigao dva pogotka protiv Slobode, što je novinaru bilo posebno zanimljivo.

"Da, postigao sam dva gola. Taj drugi je bio briljantan", rekao je kroz smijeh naš fudbaler, s kojim je u press centru Groningena vladala veoma opuštena atmosfera, te dodao: "Mislim da me taj gol i doveo ovdje".

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Samir Memišević je u svojoj karijeri nastupao za Slaven, Slobodu, Teleoptik, Bežaniju i Radnik, u kojem je proveo posljednje dvije sezone. Također, ovaj stoper je odigrao i jednu utakmicu za reprezentaciju BiH i to 29. maja ove godine protiv Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi