Prvi poraz Juventusa, Roma novi lider
Foto: EPA

Serija A, 9. kolo

Prvi poraz Juventusa, Roma novi lider

E. Škorić
Teme:

Roma je u devetom kolu Serije A savladala Cesenu s 2:0, dok je Juve poražen u Đenovi.

Roma je očekivano stigla do sedme pobjede. Rimljani su poveli golom Destra u osmoj minuti, da bi De Rossi u 81. minuti postavio konačnih 2:0.

U domaćem timu svih 90 minuta igrao je naš reprezentativac Miralem Pjanić, dok je Milan Đurić, bivši mladi bh. reprezentativac, igrao 64 minute za Cesenu.

Vodeći Juventus nije uspio osvoji sva tri boda u Đenovi. Genoa je sačuvala svoju mrežu, a u završnici meča preko Antoninija šokirala Staru damu i tako Romu poslala na prvo mjesto. Za goste iz Torina ovo je bio tek prvi poraz u ovoj sezoni.

Fiorentina je s dva pogotka Babacara i jednim Valera uvjerljivo slavila protiv Udinesea (3:0), dok je Milan osvojio bod u Cagliariju, a lijep gol postigao je Bonaventura.

Denis je doveo Atalantu u vodstvo protiv Napolija u 57. minuti, ali je Higuain u završnici postavio konačnih 1:1, dok je Darmian u 10. pogodio za tri boda Torina protiv Parme. Golom Rigonija Palermo je bio bolji od Chieva (1:0).

Inter je u završnici, golom Icardija s bijele tačke, stigao do pobjede nad Sampdorijom, koju s klupe vodi Siniša Mihajlović. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 9. kolo:
Roma - Cesena 2:0 (Destro 8, De Rossi 81)
Atalanta - Napoli 1:1 (Denis 57, Higuain 86)
Cagliari - Milan 1:1 (Ibarbo 24/ Bonaventura 34)
Fiorentina - Udinese 3:0 (Babacar 44, 70, Valero 81)
Genoa - Juventus 1:0 (Antonini 90)
Inter - Sampdoria 1:0 (Icardi 90 - penal)
Palermo - Chievo 1:0
Torino - Parma 1:0 (Darmian 10)


Mattia Destro Goal - AS Roma vs Cesena 1-0... by footy-goalscom
AS Roma 2 - 0 Cesena De Rossi by videoyariga

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.