Real siguran, Ronaldo konačno proradio, golčina Marcela

Schalke nemoćan

Real siguran, Ronaldo konačno proradio, golčina Marcela

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida ostvarili su 2:0 pobjedu u prvom susretu osmine finala Lige prvaka protiv Schalkea.

Real je bez povrijeđenih Luke Modrića i Jamesa Rodrigueza gostovao u Gelsenkirchenu, pa je svoj prvi nastup u Ligi prvaka upisao mladi Brazilac Lucas Silva, koji je zaigrao od prve minute.

Kraljevi su očekivano ostvarili pobjedu u Njemačkoj, a svoj golgeterski post prekinuo je ponajbolji igrač svijeta Cristiano Ronaldo. 

Schalke je bolje otvorio meč. U 25. minuti Huntelaar je prizemno šutirao, ali je Casillas odbranio. Minutu kasnije na drugoj strani pogodak. Carvajal je centrirao s desne strane, Ronaldo glavom loptu smjestio iza leđa Wellenreuthera. 

Ubrzo još jedna dobra šansa za goste iz Madrida, ali Benzemin udarac zaustavlja mladi golman Wellenreuther. U 33. minuti Huntelaara je zamijenio mladi Felix Platte, a holandski napadač je povrijeđen napustio teren.

Ronaldo je sjajno gađao iz slobodnjaka u 25. minuti, ali je mladi Wellenreuther odbranio. Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao.

U nastavku je Real napadao, održavao vodstvo, da bi u 74. minuti Schalke imao najbolju šansu u meču s Realom. Platte je pogodio prečku, lopta se odbila do Uchide, no ovaj se ne snalazi, pa Casillas dolazi do lopte.

Pravu golčinu postigao je Marcelo u 79. minuti, postavio konačnih 2:0 i vjerovatno obezbijedio Realu četvrtfinale. Ima, istina, uzvrat, ali teško, zaista teško Schalke može da izbjegne eliminaciju u prvoj rundi nokaut faze,

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala:
Schalke - Real 0:2 (Ronaldo 26, Marcelo 79)


Goal Cristiano Ronaldo - Schalke 0-1 Real... by Video-Live
Marcelo Goal Schalke 0 - 2 Real Madrid... by funnyno1

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti