Rijeka već prodala Andrijaševića
Foto: EPA

Iako je sezona tek završila

Rijeka već prodala Andrijaševića

M. Šljivak

Hrvatski prvak Rijeka očigledno će imati određenih promjena unutar tima u pauzi između dvije sezone.

Jedan od glavnih fudbalera ovog tima Franko Andrijašević, navodno je na pragu prelaska u belgijski Standard, a Rijeka bi za njegove usluge mogla inkasirati četiri miliona eura.

Oni hrvatskog fudbalera žele vidjeti kao zamjenu za Alžirca Iskaha Belfodila, kome je istekla posudba, a Andrijašević bi navodno trebao potpisati petogodišnji ugovor sa timom iz Liježa.

Tako bi hrvatski prvak u narednu sezonu ušao bez važne karike u svojoj igri. Andrijašević je igrao zaista odlično ove sezone, koju je završio sa čak 16 pogodaka na svom kontu.

Andrijašević je ponikao u splitskom Hajduku. Nakon pet godina u ovom timu, 2014. godine prelazi u Dinamo, gdje međutim nije dobio pravu šansu.

Jednu sezonu je posuđen ekipi Lokomotive, da bi na ljeto prošle godine potpisao trogodišnji ugovor s Rijekom, što mu se na kraju isplatilo, jer je s ovim timom osvojio prvenstvo i Kup Hrvatske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti