Ronaldo je u Primeri ubojitiji od Messija

Ronaldo je u Primeri ubojitiji od Messija

Adnan Beganović

Napadač Barcelone Lionel Messi u samo nekoliko dana ispisao je fudbalsku historiju. Naime, Messi je za vikend postao najbolji strijelac svih vremena španskog prvenstva, dok je sinoć postao najbolji topnik Lige prvaka.

Međutim, u Madridu nisu najbolje podnijeli njegov uspjeh, barem tako se čini iz priloga koji je emitiran na klupskoj televiziji Real Madrida.

Nisu u Realu osporili to da je Messi postigao najviše golova u Primeri, no objavili su listu prema kojoj je Cristiano Ronaldo najbolji od najboljih.

U prilogu koji je emitovan na klupskoj televiziji "kraljevskog kluba" objavljena je lista najboljih strijelaca Primere po broju golova u odnosu na broj odigranih utakmica.

I na toj listi Ronaldo je daleko ispred Messija, koji se nalazi na trećem mjestu, dok je legendarni Telmo Zarra drugoplasirani.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Portugalski reprezentativac je u 176 odigranih utakmica postigao 197 golova, što je prosječno 1.12 golova po utakmici, Zarra je drugoplasirani sa 0.91 golom po utakmici, dok je Messi postigao 253 gola u 289 odigranih utakmica, što je prosječno 0.87 golova po utakmici i nalazi se na trećem mjestu, kojeg dijeli sa Ferencom Puškašem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.