Ogorčeni Šimunić urlao na sudiju: "Pi**a vam materina lopovska, smeće lopovsko!"
FOTO: Marko Lukunic/Pixsell

Bio je jako nezadovoljan suđenjem

Ogorčeni Šimunić urlao na sudiju: "Pi**a vam materina lopovska, smeće lopovsko!"

Esmer Oštraković

Prvu utakmicu u okviru 34. kola SuperSport HNL-a odigrali su Gorica i Rudeš, a pobjedu je nakon preokreta ostvarila domaća ekipa rezultatom 2:1.

Gosti su od 14. minuta imali prednost od 1:0, a gol je positgao Aleksa Latković.

Ipak, u drugom poluvremenu golovima Jurića u 60. minuti, te Mitrovića devet minuta kasnije Gorica dolazi do preokreta i do pobjede.

Nakon utakmice došlo je do incidenta, a razlog je bilo to što su gosti bili ogorčeni suđenjem Ivane Martinčić i njenih pomoćnika.

Posebno je sve u Rudešu naljutila situacija koja se dogodila u sudijskoj nadoknadi kada je Munskgaard, prema odluci sudaca, sa gol linije izbio loptu nakon udarca Petkovića.

Oglasi

Igrači, ali i klupa Rudeša smatrali su da je lopta prešla gol liniju, te da je gol za 2:2 trebao biti priznat.

Nakon utakmice trener Rudeša Davod Mladina nije htio dati izjavu za medije, a u prigovorima je prednjačio Josip Šimunić koji je predsjednik ovog kluba.

VAR sduija Dario Bel je prijavio Šimunića u zapisniku, a tamo stoje žestoke uvrede kojima je Šimunića navodno vrijeđao ovog sudiju.

"Pi**a vam materina lopovska. Smeće lopovsko", tvrdi Bel da je govorio Šimunić, ali to nije sve.

Potražite više informacija na temu HNL:

Navodno je Šimunić upirao prstom u njega, te je urlao: "Svi ste vi lopovi."

Nakon ovog poraza Rudeš je ostao na sedam osvojenih bodova u 34 odigrane utakmice i svima je odavno jasno da putuju u niži rang.

Top Komentari

Oblivion
Vrh novinarstva. Bravo, čestitam klocu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi