SAD slavile protiv Jamajke u finalu Gold Cupa

CONCAF Gold Cup Finale

SAD slavile protiv Jamajke u finalu Gold Cupa

E. Ganibegović

U finalu Gold Cupa koji se igrao na Levis stadionu reprezentacija SAD je rezultatom 2:1 savladalu Jamajku.

SAD su imale ulogu favorita u finalnoj utakmici i definitvno su je opravdale.

U prvom poluvremenu SAD su bile mnogo bolje gdje su imale loptu u svom posjedu većim dijelom utakmice, dok reprezentacija Jamajke nije uspjela uputiti niti jedan udarac na gol SAD.

Golman Jamajke Blake je imao pune ruke posle, međutim nije mogao odbraniti fenomenalan udarac Altidora iz slobodnog u 45. minuti, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu se nastavila dominacija SAD država kada je posjed lopte u pitanju, međutim Jamajka je zaigrala mnogo bolje i u 50. minuti preko Watsona uspjela izjednačiti rezultat na 1:1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Poslije izjednačenja smo gledali zanimljivu utakmicu, ali SAD su u 88. minuti došle u prednost preko gola Morrisa što je bilo dovoljno za slavlje i osvajanje Gold Cupa.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi