Sjajni Emir Spahić donio pobjedu Sevilli

Bh. kapiten pogodio za pobjedu Andalužana

Sjajni Emir Spahić donio pobjedu Sevilli

A. Haznadarević

U posljednjem meču subotnjeg dijela programa 18. kola španske Primere, Sevilla je golom bh. reprezentativnog kapitena Emira Spahića savladala Osasunu sa minimalnih 1:0.

Ekipa dvojice bh. reprezentativaca Emira Spahića i Miroslava Stevanovića, u okršaj sa posljednjeplasiranom Osasunom ušla je kao četrnaestopasirana ekipa sa devetnaest bodova na kontu.

 

Ipak, gosti su odigrali mnogo bolje nego što se to od njih očekivalo, a u nekoliko navrata su čak i bili konkretniji, te prijetili golu Lopeza. 

Međutim, odbrana  Seville sa Emirom Spahićem na čelu odradila je sjajan posao, otklonivši sve opasnosti pred svojim golom. 

 

Nakon završenog prvog dijela igre, mogla se osjetiti sve veća želja Andalužana da dođu do konačne pobjede, a u završnici susreta bila je to prava opsada gola Osasune.

 

Ipak, napadači Seville nisu uspijevali prodrijeti do gola Fernandeza, sve do 83. minuta susreta, kada na scenu stupa naš reprezentativni kapiten Emir Spahić, koji se nakon velike gužve pred golom gostiju najbolje snašao, te loptu Reyesa zakucao u mrežu Osasune u stilu rasnog napadača.

 

Do kraja nije bilo promjene rezultata, pa je Spahićev gol donio sva tri boda Andalužanima.

 

Treba dodati i to da drugi bh. predstavnik u dresu Seville Miroslav Stevenović nije bio uvršten u sastav, s obzirom na to da su iz kluba još ranije najavili da ne žele odmah rizikovati sa svojim novim pojačanjem.

 

Primera, 18. kolo

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla - Osasuna 1:0 (Spahić 83)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.