Sramotno: UEFA zbog Srebrenice pokrenula postupak protiv FKS

Poruku koja sjeća na žrtve i dalje smatraju kontroverznom...

Sramotno: UEFA zbog Srebrenice pokrenula postupak protiv FKS

Krovna kuća evropskog fudbala (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv FK Sarajevo zbog transparenta "Never forget Srebrenica genocide", istaknutog na prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka protiv Lech Poznana.

Ponovo je poruka kojom se najveći genocid u Evropi nakon drugog svjetskog rata želi sačuvati od zaborava naišla na status "kontroverzne", te bi zbog nje šampion Bosne i Hercegovine mogao biti novčano kažnjen.

U slučaju da dođe do kazne, to neće biti prvi put da se zbog sjećanja na Srebrenicu izriču sankcije bh. klubovima.

Iz Sarajeva su se oglasili povodom ove, slobodno možemo reći, sramotne odluke UEFA-e s argumentacijom da se parola odnosi na humanu i metropolitsku poruku, kojom se najcrnji datum u historiji Bosne i Hercegovine želi sačuvati od zaborava.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U narednim danima će biti poznato kakav će biti odgovor disciplinskih organa UEFA-e, i da li će FK Sarajevo platiti ceh još jedne nepravde prema Srebrenici.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.