UEFA, reaguj: Delije pružile podršku Ratku Mladiću
Foto: Telegraf

Na meču Evropske lige

UEFA, reaguj: Delije pružile podršku Ratku Mladiću

Navijači Crvene zvezde na večerašnjoj utakmici Evropske lige protiv BATE Borisova pružili podršku Ratku Mladiću. 

Nakon što je Haški tribunal osudio ratnog zločinca Ratka Mladića na doživnu robiju zbog zločina počinjenih u agresiji na Bosnu i Hercegovinu, Delije su pjesmom i transparentom dali svoje mišljenje o presudi. 

Na dijelu tribine gdje su smješteni navijači crveno-bijelih razvijen je transparent sa natpisom: "Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi". 

Potom su skandirali Ratko Mladić i "Fu*k, fu*k NATO pact".

Nakon ovog sramotnog poteza navijača Crvene zvezde, beogradski tim će vjerovatno biti žestoko kažnjen od strane UEFA-e, koja na utakmica ne dozvoljava nikakav vid podrške ratnim zločincima. 

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi