Van Persie dovodi Džeku u Arsenal?

Na pomolu razmjena fudbalera

Van Persie dovodi Džeku u Arsenal?

Razgovori menadžera Arsenala Arsene Wengera i holandskog napadača Robina van Persiea naredne sedmice mogli bi odrediti sudbinu Edina Džeke.

Nije tajna kako Van Persie napušta Arsenal i s obzirom na to da mu ugovor ističe narednog ljeta, Topnici će biti primorani da ga prodaju u ovom prelaznom roku, kako bi izbjegli situaciju da ga izgube bez odštete.

Van Persie je odbio otputovati na azijsku turneju sa Arsenalom, a u redu za njegov potpis stoje Juventus, Manchester United i Manchester City.

Za narednu sedmicu su zakazani razgovori na relaciji Wenger - RVP i sve su prilike da će nakon tog razgovora Arsenal dati zeleno svjetlo za transfer jer je Holanđanin odlučan u namjeri da napusti Emirates.

Wenger bi u tom slučaju imao opciju da proda Van Persiea za dvadesetak miliona eura, ili da proba za njega dobiti drugug napadača, a kao prvi kandidat u tom slučaju spominje se Edin Džeko.

City bi poslao Džeku u Arsenal za Van Persiea, a Wenger bi mogao odahnuti jer bi u tom slučaju dobio jednako kvalitetnog napadača u liu Edina Džeke i njegova ekipa ne bi bila pretjerano oslabljena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.