Van Persie prekinuo pregovore sa Arsenalom

Traži da se ekipa pojača ili odlazi

Van Persie prekinuo pregovore sa Arsenalom

Početni pregovori između Robina van Persiea u Arsenala oko produženja ugovora su prekinuti, a kapiten Topnika je napustio London.

Van Persie je napustio London i prekinuo pregovore sa Arsenalom oko produženja ugovora, te je otputovao na pripreme reprezentacije Holandije za predstojeći Euro.

 

Holandski je reprezentativac zatražio od uprave Arsenala određene garancije da će se ta ekipa dovoljno pojačati, kako bi bila konkurentna za osvajanje trofeja, ali kako te garancije nisu bile moguće, došlo je do prekida pregovora.

 

Kako tvrde engleski mediji, Arsenal je čak zaprijetio Van Persieu da će ga držati u ekipi dok mu ne istekne ugovor na ljeto naredne godine.

 

Za sada ništa nije riješeno, a Van Persie, slično kao i Cesc Fabregas i Samir Nasri prošle godine, želi da se ekipa pojača kako bi mogla konkurisati za naslov.

 

Međutim, menadžer Arsenala je do sada doveo samo Lukasa Podolskog iz Koelna.

 

Van Persie ima ponude dva kluba, Manchester Citya i Juventusa. Prema pravilima, igrač kojem je ostalo 12 mjeseci do isteka ugovora može koštati najviše 25 miliona eura, a oba ova kluba su to spremna platiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Međutim, City nudi više Van Persieu, čak 10 miliona eura po sezoni, dok Juve nudi osam. Ipak, ukoliko ne dođe do dogovora sa Arsenalom, male su šanse da će se Van Persie odlučiti za prelazak u neki drugi engleski klub, zbog poštovanja prema Arsenalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.