Vela u finišu za važnu pobjedu Sociedada

Primera

Vela u finišu za važnu pobjedu Sociedada

E. Škorić

Nogometaši Real Sociedada ostvarili su veoma bitnu pobjedu nad Espanyolom u posljednjem subotnjem susretu 34. kola španske Primere.

Baskijci su u San Sebastianu porazili Espanyol s 2:1 i to pogotkom Carlosa Vele u samoj zavšnici. Prethodno je Cordoba u 23. pogodio za vodstvo gostiju, a Canales u 31. izjednačio na 1:1.

Gol Meksikanca donio je Sociedadu 15. prvenstvenu pobjedu i njome je stigao na šesto mjesto sa dva boda više od Villarreala, koji ima utakmicu manje. Sociedad želi da izbori Evropu, a zasad je na dobrom putu.

Valencia skoro da više nema šansi. Šišmiši su danas odigrali 1:1 u Pamploni. Oriol Riera je bio strijelac vodećeg gola za domaće, ali je Jonas u 82. postavio konačnih 1:1.

Duel Levantea i Getafea okončan je nepopularnim rezultatom 0:0, s tim što su gosti od 81. minute igrali bez isključenog Alexisa. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 34. kolo:
Osasuna - Valencia 1:1 (Oriol Riera 19/ Jonas 82)
Levante - Getafe 0:0
Real Sociedad - Espanyol 2:1(Canales 31, Vela 90/ Cordoba 23)


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.