Sjajna utakmica u San Sebastianu, Rayo iznenadio domaćina

Poraz Sociedada kod kuće

Sjajna utakmica u San Sebastianu, Rayo iznenadio domaćina

E. Škorić

Real Sociedad je u posljednjem susretu 27. kola španske Primere ugostio Rayo Valleacano i malo ko je očekivao trijumf gostiju.

U San Sebastianu sjajan utakmica, pet golova, ali i veliko iznenađenje koje su priredili nogometaši Rayo Vallecana, jer su kod ponajboljeg domaćina Primere odnijeli čitav plijen. Osim toga, Sociedad je tražio boove kojim bi ostao u utrci za plasman u Evropi, a Rayu 'gori pod nogama'.

Krenulo je onako kako se prvobitno očekivalo. Već u drugoj minuti Pardo izvodi slobodni udarac iskosa s lijeve strane, Martinez je glavom zahvatio loptu i matirao Rubena za vodstvo domaćih. Ipak, samo dvije minute kasnije penal za goste. Larrivey je bio siguran s 11 metara za izjednačenje.

U završnici prvog dijela Pardo nakon soloakcije postiže gol za novo vodstvo Sociedada. Brzo na otvaranju drugog dijela Rayo se vraća. Loša reakcija domaćeg golmana poslije centaršuta Larriveyja s lijeve strane, Buenu nije bilo teško da iz neposredne blizine loptu pošalje u mrežu.

Kada se očeivalo novo vodstvo Sociedada, u 67. minuti Rayo je preokrenuo rezultat. Rochina je odigrao dupli pas s Buenom, a onda rezantnim udarcem postigao svoj prvijenac u sezoni i osigurao veliku pobjedu gostima.

Rayo je i dalje na pretposljednjem mjestu sa 26 bodova, no isto toliko imaju Almeria i Valladolid, klub koji je prvi 'iznad crte'. Sociedad ostaje na šestoj poziciji sa 43 boda. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 27. kolo:
Sociedad - Rayo Vallecano 2:3 (Martinez 2, Pardo 45/ Larrivey 4, Bueno 47, Rochina 68)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti