Željezničar prijavio Ramovića i Beganovića za 2. pretkolo

Sa dvojicom novih imena na AIK

Željezničar prijavio Ramovića i Beganovića za 2. pretkolo

Fudbalski klub Željezničar je za utakmice 2. pretkola Evropske lige protiv AIK-a prijavio dvojicu fudbalera koji nisu konkurisali za mečeve 1. pretkola protiv Zete.

Riječ je o Dženisu Beganoviću, koji se ovog ljeta vratio sa posudbe iz Metalleghea, te Sinanu Ramoviću koji je nedavno stigao na Grbavicu iz Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Za utakmice protiv švedskog kluba bi kao "džoker" mogao biti prijavljen i Josip Projić, lijevi bek iz Srbije koji je posljednje pojačanje koje je Željezničar doveo i predstavio, pa ostaje da se vidi hoće li ovaj 29-godišnjak biti na raspolaganju Slavku Petroviću u 2. pretkolu. Rok za prijavu fudbalera za ovu fazu takmičenja je sutra (srijeda) srijeda i to najkasnije 24 sata prije početka prve utakmice koja se igra na Grbavici u četvrtak (20:45).

Novi fudbaler Plavih Sinan Ramović će u Željezničaru nositi dres sa brojem devet, ali teško je očekivati da zaigra u prvom susretu sa AIK-om zbog toga što se nedavno oporavio od povrede i što je tek prije nekoliko dana počeo trenirati sa prvim timom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za Željezničar će najveći nedostatak u odnosu na duele sa Zetom, ali i prošlu sezonu, predstavljati činjenica da više ne može računati na Ivana Lendrića koji je, podsjećamo, jučer potpisao trogodišnji ugovor sa francuskim Lensom. 

Prvi meč 2. pretkola Evropske lige Željezničara i AIK-a igra se u četvrtak na Grbavici s početkom u 20:45 sati, a glavni sudac će biti Adrien Jaccottet iz Švicarske zajedno sa pomoćnicima/sunarodnjacima Vitalom Jobinom, Janom Kobelijem i Lionelom Tschudijem.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi