Selektor Armenije nakon poraza od BiH

Bavčević: Ovo je najgora utakmica otkako sam selektor

D. Rakanović

Selektor Armenije Nikša Bavčević smatra da je uzrok poraza protiv Bosne i Hercegovine loše otvaranje utakmice.

Bosna i Hercegovina je večeras savladala Armeniju sa 98:85 u meču trećeg kola pretkvalfikacija za Svjetsko prvenstvo. 

"Ušli smo u utakmicu veoma slabo poslije dvije pobjede. Ostali smo bez Hessa koji se povrijedio na posljednjem treningu. Ono što je bilo presudno na treningu jeste ono što je Vujoševićev trademark, a to je skok u napadu. Oni su imali šest skokova više u napadu od nas. Tu leži ključ njihove pobjede. U toj energiji i želji. Jer selektor je dao ovoj reprezentaciji novu energiju i borbenost", rekao je Bavčević i dodao: 

"Ovo je najgora utakmica otkako sam na selektor reprezentacije Armenije, ovo su prve internacionalne utakmice u Skenderiji pred 4.000 navijača. Čestitke navijačima što su došli u velikom broju. Dobro su nas skautirali, nismo znali reagovati na to što ne umanjuje njihovu pobjedu. Vidjećemo se u Armeniji i nadam se da ta pobjeda neće uticati odlučivati o putniku u kvalifikacije". 

Hrvatski stručnjak na klupi Armenije nije želio komentarisati suđenje.

"O sudijama ja neću govoriti, vi ste tu da procijenite i da prenesete njegove (Boatright op.a.) riječi. Ja sam vidio svoje viđenje utakmice. Prije mjesec dana je objavljen spisak. Znam za sve otkaze s kojim se susreo Duško Vujošević. Nama se događa to u Hrvatskoj i mislim da je to nedopustivo. To ni u kom slučaju ne služi nikome na čast i nije propaganda i za djecu i za sve ostale jer BiH u kompletnom sastavu ne spada u ovu grupu pogotovo kada se doda pečat Duška Vujoševića. Ja to znam, ali objektivno rečeno sa pravom i kompletnom BiH niko od nas nema šanse u ovim kvalifikacijama", zaključio je Bavčević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti