Crna Gora bolja od Francuske, dominacija Žižića

Grupa C, 1. kolo

Crna Gora bolja od Francuske, dominacija Žižića

Midhat Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je Francusku 59:56 u drugom susretu grupe C na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Rivali naše selekcije odigrali su dosta tvrd meč, a na kraju je pobjeda pripala Crnogorcima, koji su odigrali dosta dobro drugo poluvrijeme.

Francuzi su bolje ušli u meč. Imali su prednost od samog početka susreta, te su na odmor otišli sa osam poena prednosti, 35:27.

Međutim, nastavak donosi zaista odličnu igru Crne Gore. Nikola Žižić i Igor Drobnjak su dominirali, Francuzi nisu imali pravi odgovor, te su Crnogorci stigli do pobjede.

Žižić je meč završio s 18 poena i 15 skokova, Drobnjak je dodao 16, dok je na drugoj strani double-double učinak imao Mathis Dossou Yovo sa 14 poena i isto toliko skokova.

Crna Gora sutra igra protiv Litvanije, dok Francusku čeka duel s našom reprezentacijom.

Grupa C, 1. kolo:

Francuska - Crna Gora 56:59

FRANCUSKA:Bourhis 6, Oger, Maledon, Dossou Yovo 12, Niasse 10, Randriamananjara 7, Choupas 3, Ayayi 10, Klingelschmitt, Coudreau 5, Leopold 2, Evtimov 1.

CRNA GORA: Drobnjak 16, Labović, Vuletić, Obradović, Pešić 1, Đurišić 8, Tomašević, Vlahović, Kljajić 13, Brnović 3, Markuljić, Žižić 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi