Liverpool već odredio cijenu za nezadovoljnog Darwina Nuneza

Barca ga želi dovesti

Liverpool već odredio cijenu za nezadovoljnog Darwina Nuneza

Edmir Škorić

Urugvajski napadač Darwin Nunez odlučan je da napusti Liverpool, a za njegove usluge zainteresovana je i Barcelona.

Jedan od prioriteta Xavija i sportskog vodstva Barce za sljedeću sezonu je pojačanje napadačke linije. A jedan od fudbalera koji diže najviše buke je Liverpoolov napadač Darwin Nunez, koji je već bio na Barcinom dnevnom redu prije nego što je Liverpool prije dva ljeta platio 75 miliona plus bonuse kako bi ga doveo iz Benfice.

Glasine su se pojačale nakon posjeta urugvajskog napadača sunarodnjaku Ronaldu Arauju u Barceloni. Posjet koji je došao s kriznim trenutkom s Redsima jer jasno je da postoje nesgulasice između njega i kluba, zbog čega je nedavno obrisao sve fotografije u dresu Liverpoola sa društvenih mreža.

Kako je objasnio novinar 'Radio Fénixa', Nicolás Saavedra, u potcasdu 'Más que Pelotas', zastupnik Darwina Nunza, Jorge Mendes, želi da igrača prebaci u Barcelonu. "Mendes želi da on napusti Liverpool. To je fudbaler kojegcijeni i ima druge aspiracije za njega. On bi mogao pojačati Barcelonu".

Na temelju ove informacije, Liverpool je navodno već stavio cijenu za urugvajskog napadača.

Oglasi

"Vrijednost Darwina Nuneza porasla je posljednjih godina i Liverpool ga neće prodati za manje od 85 miliona eura". No, Saavedra ističe da Urugvajac "hitno ne razmišlja o izlasku. Trenutno mu je prioritet Copa America".

Operacija je ekonomski složena, budući da bi Barca morala izaći na tržište pod pravilom 1:1 i postići fair-play da bi ga mogla prijaviti, što bi prisililo Roberta Lewandowskog na odlazak.

Otkako je stigao u ekipu Liverpoola Nunez je odigrao 94 utakmice, te je postigao 33 gola, a to naravno nije baš dovoljno za novac koji je plaćen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je pokazivao neke dobre znakove, ako pogledamo cjelovitu sliku Nunez nije uspio da ima uticaj na Liverpool kao što je Haaland ima na igru Manchester Cityja.

Darwin bi mogao biti samo jedno od nekoliko velikih pojačanja Barcelone, a od ostalih zvijezda u zadnje se vrijeme spominju Leipzigovi Xavi Simmons i Dani Olmo, obojica su svojevremeno bili članovi čuvene Barcin La Masije.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti