EL: Olympiacos savladao Maccabi

Pirejci zadržali treću poziciju

EL: Olympiacos savladao Maccabi

Olympiacos je bez većih problema ostvario gostujuću pobjedu nad Maccabijem (82:71), u utakmici 24. kola elitnog takmičenja.

Ovim trijumfom tim iz Pireja je zadržao treću poziciju na tabeli (17-7), dok je 'Ponos Izraela' pao na 14. mjesto (8-16) i trenutno ima samo jednu pobjedu više u odnosu na posljednjeplasirani Milano. 

Grci su nakon 20 minuta igre imali +8 (40:32), te su u nastavku rutinski obavili posao i zabilježili veoma važnu pobjedu.

U gostujućem trijumfu Pirejaca istakli su se Erick Green sa 16 poena i Matt Lojeski i Georgios Printezis sa po 15 postignutih koševa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Maccabi je predvodio Sylven Landesberg sa 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi