Igokea zbog Kosova odustala od FIBA Eurocupa

Potvrdili iz kluba

Igokea zbog Kosova odustala od FIBA Eurocupa

D. Vejo

Uprkos špekulacijama da će ipak igrati u FIBA Eurocupu, iz redova bosanskohercegovačkog prvaka Igokee rekli su da su od istog odustali.

Nakon što su ispali u kvalifikacijama za Ligu prvaka od Mornara iz Bara, Igosi su imali mogućnost takmičenja u FIBA Eurocupu, ali su se u klubu odlučili da to ne urade. Tačne razloge, jasno su obrazložili.

"Ne, ne igramo u Eurocupu. To je naša konačna odluka. Iz FIBE su znali još tokom kvalifikacija s Mornarom da nećemo igrati. Razlog takve odluke jeste što u tom takmičenju igraju klubovi s Kosova, zatim što nam finansijski nije isplativo ali i zbog toga što takmičenje nije toliko atraktivno. Gospodin Ilijev dobio je naš zahtjev, detaljno ga pregledao i usvojio. S toga, mi nećemo sudjelovati na tom takmičenju", rekao je za SportSport.ba portparol Igokee, Pavle Ćorović.

Podsjetimo, da su ipak odlučili da nastupe, Igosi bi bili u grupi I druge konferencije sa ekipama kao što su Mures, Prienai i Kalev.

Vrijedno pomena jeste i to da ekipe koje se takmiče u Eurocupu, nisu u samom vrhu evropske košarke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti