Održan NBA Draft: Phila birala Fultza, Lakersi Balla

Stižu nove zvijezde

Održan NBA Draft: Phila birala Fultza, Lakersi Balla

Sinoć je u New Yorku održan NBA Draft a, kao što je bilo i očekivano, Philadelphia 76ers je sa prve pozicije birala Markellea Fultza.

Ovaj 19-godišnji playmaker Univerziteta Washington, gdje je prošle sezone prosječno bilježio 23,2 poena, 5,9 asistencija i 5,7 skokova po utakmici, biran je kao prvi pick i poručio je da je zadovoljan i ponosan što će se naredne sezone okušati u NBA ligi.

"Ovo je stvarno nevjerovatno. Sanjao sam o ovome, a kada sam čuo svoje ime, djelovalo je kao da me Bog zove", poručio je Markelle Fultz nakon što je izabran. 

Sa druge pozicije je Los Angeles Lakers izabrao još jednog playmakera Lonza Balla, koji važi za jednog od najkreativnijih igrača na ovogodišnjem draftu. Ball je bio lider NCAA lige po broju asistencija u prošloj sezoni (7,6).

Boston je sa treće pozicije birao Jaysona Tatuma sa Univerziteta Duke, dok je Phoenix izabrao Josha Jacksona, košarkaša koji važi za fantastičnog defanzivca. Peti pick je bio De'Aaron Fox kojeg je birao Sacramento, dok je Jonathan Isaac bio izbor Orlando Magica.

Minnesota je kao sedmog picka izabrala Laurija Markkanena, koji je odmah otišao u Chichago kao dio tradea u kojem je u Bullse stigao Jimmy Butler, New York je birao Franka Ntilikinu, Dallas Dennisa Smitha dok je Sacramento izabrao Zacha Collinsa, koji je odmah tradeovan u Portland. Time je zaključen TOP 10 na ovogodišnjem NBA Draftu.

Ovogodišnja generacija mladih igrača jedna je od najtalentovanijih do sada, a neki je čak porede i sa onom čuvenom iz 2003. godine kada su izabrani igrači poput LeBrona Jamesa, Carmela Anthonyja, Dwaynea Wadea...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi