Olympiacos ostao u utrci za Final Four

Evropski prvak slavio protiv Reala

Olympiacos ostao u utrci za Final Four

Košarkaši Olympiacosa uspjeli su u trećoj utakmici četvrtfinala Eurolige savladati madridski Real na svom parketu sa 78:76 i smanjiti seriju na 2-1.

Aktuelni evropski prvaci su u do samog kraja uzbudljivoj utakmici u dvorani Mira i prijateljstva u Pireju slavili pobjedu, te ostali u igri za plasman na Final Four. 

Olympiacos je bolje otvorio utakmicu, nakon prve četvrtine je imao prednost 23:15, dok je Real do kraja utakmice pokušavao stići rezultatski deficit. U posljednjih i odlučujućih deset minuta grčki klub je ušao sa sedam poena prednosti (65:58).

Sjajnom igrom u posljednjem periodu Kraljevski klub je uspio preokrenuti rezultat i u posljednju minutu ući sa prednošću od jednog poena. Zadnja minuta bila je igra živaca, a pobjednika su odlučila slobodna bacanja.

Sergio Rodriguez je 10 sekundi prije kraja pogodio oba bacanja za 76:76, a onda je šest sekundi prije kraja Kostas Sloukas pogodio oba slobodna bacanja za pobjedu Olympiacosa 78:76.

Real je tri sekunde prije kraja imao šansu da dođe do produžetka. Spanoulis je faulirao Sergija Llulla koji je promašio oba slobodna bacanja, te je pobjeda otišla na stranu domaćina.

Prvo ime u pobjedi grčkog klua bio je Bryant Dunston sa 21 poenom i 9 skokova, Vasilis Spanoulis je dodao 17 poena, a Brent Petway i Matthew Lojeski po 11 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Reala je Sergio Rodriguez ubacio 19, Rudy Fernandez 18, Sergio Llull 16, a Felipe Reyes 13 poena. 

Četvrta utakmica igra se u srijedu ponovo u Pireju, a u slučaju pobjede Olympiacosa odlučujuća peta bi se igrala u petak u Madridu.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti