Đorđević: Momci nisu dobili jednaku šansu da se bore

Selektor Srbije nakon finalne utakmice

Đorđević: Momci nisu dobili jednaku šansu da se bore

D. Rakanović

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da svi u reprezentaciji čekaju novu priliku da osvoje zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

"Svi smo mi željni slijedeće prilike. Ja sam ekstremno ponosan na ove momke i zahvalan sam im do besvjesti. Ovo ljeto je bilo jako zahtjevno, sa mnogo problema, pa kulminacijom u polufinalu sa Jovićem. Šteta… Jović je igrao pod blokadom, htio je da igra, ali nije mogao više", rekao je Đorđević i nastavio:  

"Micić je sa druge strane odigrao odličnu rolu ali su Slovenci našli rješenje za našu unutrašnju igru u prvom poluvremenu. Uz poene u tranziciji koje smo htjeli da zaustavimo, a koji su njihova najveća snaga, napravili su razliku. Dragić je bio fenomenalan u prvom poluvremenenu, pokušali smo sa bržim igračem na centarskoj poziciji odnosno Štimcem, uz to jedna lopta, neka odluka… Postoji žal ali je Slovenija ekipa za svo poštovanje, njihovi bekovi su izuzetni. Da ste vidjeli moju svesku vidjeli bi da pored imena Prepelič piše da je ključ njihove igre".

Selektor se osvrnuo i na suze nekih igrača Srbije nakon kraja utakmice, koje su pokazatelj koliko im je teško pao poraz. 

"Nisu jedine… To je jedna fenomenalna grupa momaka, to samo pokazuje koliko im je stalo i kako su izgarali za ovo. Osvojićemo mi ovo, to je rekao i Bogdan na konferenciji. Između svih nas, vas koji ste nas pratili, ljudi koji su došli da nas podrže, postoji nešto i to će biti vjetar u leđa koji će nas pogurati dalje", rekao je Đorđević.

On je otkrio i da je stručni štab tokom cijelog turnira vodio "borbu" sa sudijama.

"Napravili smo poslije polufinala video sa sudijskim greškama i bilo je 18 situacija. Poslije Rusije smo poslali video sa sedam situacija za namjeran faul. Bilo je situacija, ako se svira Bobanu Marjanoviću, zašto se Vidmaru ne svira potpuno ista situacija. Rekao sam igračima da nisu dobili šansu da se u jednakim uslovima bore za titulu", rekao je Đorđević i dodao:

"Naravno, Slovenija je zasluženo osvojila titulu, svaka im čast, na čelu sa Igorom Kokoškovom". 

Đorđević je otkrio da će ostati na selektorskom mjestu ukoliko ga ne otjeraju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije