Pionir proključao: Zvezda preko Bayerna do TOP 16 faze!

Drama pripala Beograđanima

Pionir proključao: Zvezda preko Bayerna do TOP 16 faze!

Košarkaši Crvene zvezde su pobjedom nad Bayernom rezultatom 85:76 izborili plasman u TOP 16 fazu Eurolige.

Domaći košarkaši su mnogo bolje otvorili meč i već nakon prve dionice stekli dvocifrenu prednost (31:20). Druga četvrtina pripala je gostima iz Njemačke, koji su postepeno smanjivali prednost Crvene zvezde, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 44:40.

Igra Crvene zvezde se potpuno raspala u trećoj četvrtini. Bayern  je predvođen Duškom Savanovićem ušao u veliku seriju i uspio preokrenuti rezultat u svoju korist i malo prije kraja treće dionice povesti sa 65:54.

Ipak, u posljednjoj četvrtini je do izražaja došao sav Zvezdin kvalitet. Domaći košarkaši su serijom 9:0 u samo jednoj minuti vratili utakmicu u rezultatski egal, a ključnu ulogu u povratku Beograđana imao je Marko Gudurić, koji je uvezao tri trojke.

Zvezda je tri minute prije kraja utakmice slomila otpor Bayerna i prednost domaćina je postepeno rasla. Na kraju, košarkaši Crvene zvezde su sa svojim navijačima proslavili veliku pobjedu i plasman u TOP 16 fazu Eurolige.

Najefikasniji košarkaš na utakmici bio je Quincy Miller sa 21 poenom, 17 poena ubacio je Maik Zirbes, dok je junak utakmice Marko Gudurić meč završio sa 16 ubačenih poena.

Kod gostiju se najviše istakao Duško Savanović sa 19 poena, a 17 je ubacio Deon Thompson. Alex Renfroe je na terenu proveo nešto više od 24 minute i za to vrijeme ubacio devet poena.

Euroliga, 10. kolo:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Crvena zvezda - Bayern Munchen 85:76

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.