Fener prejak za Crvenu zvezdu
Foto: EPA

Grupna faza Eurolige

Fener prejak za Crvenu zvezdu

Endin Čaušević

Košarkaši Fenerbahčea savladali su večeras Crvenu zvezdu (79:61) u okviru devetog kola grupne faze Eurolige.

Fener je večeras na domaćem parketu uspio da ostvari i svoju sedmu pobjedu u devet utakmica grupne faze Eurolige. U Istanbulu je večeras pala Zvezda koja je u odličnoj formi dočekala ovu utakmicu, ali nisu uspjeli da iznenade večeras sjajni Fener.

Fenerbahče je večeras do pobjede vodio Ekpe Udoh koji je ubacio 13 poena, dok su po 12 dodali Pero Antić i Luigi Datome. Najefikasniji u beogradskom timu bio je Marko Simonović sa 15 poena, a 12 je dodao Maik Zirbes.

Turska ekipa je prva u grupi A, dok je Zvezda sada peta i u direktom okršaju sa Bayernom borit će se za drugi krug.

Bayern je poražen na domaćem parketu od aktuelnog prvaka Eurolige ekipe Real Madrida sa 86:67. Obje ekipe imaju isti skor kao i Zvezda, po četiri pobjede i pet poraza.

Najbolji u ekipi kraljevskog kluba bio je Gustavo Ayon sa 22 poena, a 18 poena ubavio je Sergio Lull. U Bayernu istakao se K.C. Rivers sa 22 poena, dok je bh. reprezentativac Alex Renfroe ubacio četiri poena.

Euroliga, 9. kolo:

Fenerbahče - Crvena zvezda 79:61

Bayern - Real Madrid 67:86

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Panathinaikos - Zielona Gora 82:51

Strasbourg - Khimky 69:78

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.