Teletović i Netsi sade šumu po New Yorku

Košarkaši Netsa u akciji

Teletović i Netsi sade šumu po New Yorku

Midhat Šljivak

Košarkaši Brooklyn Netsa i ove sezone na vrlo interesantan način učestvuju u zaštiti zelene okoline.

Oni učestvuju u akciji u kojoj će za svaku postignutu trojku u ovoj sezoni zasaditi po jedno drvo na zelenim površinama u New Yorku. U dosadašnjem dijelu sezone Netsi se mogu pohvaliti sa 129 ubačenih trojki, a najviše ih je ubacio Joe Johnson 30, a zatim slijedi Deron Williams sa 27 ubačenih trica.

Ova akcija započela je prošle sezone i trajala je svo do maja, a u Netsima su odlučili da i ove sezone ponovo pokrenu akciju, što je naišlo na odobravanje svih u ekipi.

Mirza Teletović je ukupno zasad ubacio šest trojki, te je i naš reprezentativac jedan od onih koji se mogu pohvaliti da su sudionici ove akcije.

Trojke za Netse nisu u ovoj sezoni pogađala četiri igrača. Kris Humphries, Brook Lopez i Reggie Evans nisu ni pokušali, dok je Andray Blatche imao tri neuspješna pokušaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti