Anderson dvije godine u Arizoni

NFL transferi

Anderson dvije godine u Arizoni

Nakon što se Kurt Warner odlučio na prestanak aktivnog igranja, Arizona Cardinalsi su ostali na samo jednom QB-u, Mattu Leinartu i trebalo im je još jedno kvalitetno pojačanje.

Izbor je pao na Dereka Andersona, koji je dolaskom Jakea Delhomea iz Caroline postao višak u Clevelandu. Anderson je s Arizonom potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 7,2 miliona dolara uz garanciju od 3,2 miliona dolara na ugovor.

Najbolju sezonu je Anderson imao tokom 2007. godine kada je odveo Cleveland do omjera 10-6, te sezone je imao 29 TD dodavanja čime je zaslužio poziv na Pro Bowl utakmicu. Nakon toga je njegova karijera malo usporila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.