Evropski odbojkaški kupovi za narednu sezonu

Nastupit će četiri bh. kluba

Evropski odbojkaški kupovi za narednu sezonu

Dino Kurbegović

  Bosna i Hercegovina u narednoj sezoni imat će četiri predstavnika u evropskim odbojkaškim kupovima.

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) objavila je novu CEV Eurokup rang listu nacionalnih odbojkaških federacija, na kojoj se Odbojkaški savez BiH nalazi na 23. mjestu u ženskoj i na 28. mjestu u muškoj konkurenciji.

Na osnovu postignutih rezultata klubova iz BiH u protekle tri sezone OSBiH imat će pravo prijaviti ukupno četiri odbojkaška kluba u evropskim takmičenjima u narednoj sezoni, i to po jedan u Ligi prvaka i Challenge kupu u obje konkurencije.

Kalendar CEV Eurokup takmičenja za takmičarsku 2017./2018. sezonu bit će objavljen krajem marta, saopćeno je iz Odbojkaškog saveza BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi