Iz 2 u 1 - Rudeš poveo, a Gorica nakon preokreta stigla do pobjede
FOTO: Tomislav Miletic/Pixsell

Utakmica SuperSport HNL-a

Iz 2 u 1 - Rudeš poveo, a Gorica nakon preokreta stigla do pobjede

Esmer Oštraković

Prvu utakmicu u okviru 34. kola SuperSport HNL-a odigrali su fudbaleri Gorice i Rudeša, a pobjedu od 2:1 ostvarila je domaća ekipa. Konačan rezultat utakmice bio je 2:1.

Gosti su od 14. minute imali prednost od 1:0, ali su domaći uspjeli do kraja utakmice napraviti preokret i na kraju ostvariti pobjedu od 2:1.

Bio je ovo prekid ligaških poraza za Goricu koja je prije ovog susreta imala četiri poraza u nizu, te su tako izbili na sedmo mjesto na tabeli.

Utakmica je bila dosta otvorena od prve minute. Obje ekipe su igrale dosta napadački i nije se dugo čekalo na prvi pogodak na ovoj utakmici.

Igrala se 14. minuta kada su gosti stigli do vodstva, a strijelac gola bio je Latković.

Do kraja prvog poluvremena domaći su bili bolji protivnik, ali su propustili nekoliko dobrih prilika pretvoriti u pogodak.

Oglasi

Najbliže golu bili su u 30. minuti kada je Mitrović pogodio okvir gola gostujuće ekipe.

Još ofanzivnije Gorica ulazi u drugo poluvrijeme, a to se isplatili u 60. minuti kada Jurić pogađa za poravnanje.

Samo devet minuta kasnije preokret rezultata u korist Gorice. Nakon lijepe akcije Mitrović je postigao gol za vodstvo svoje ekipe.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ostali su domaći sa igračem manje u 76. minuti kada je upravo Mitrović dobio direktan crveni karton.

Ni to nije pomoglo gostima da se spase poraza na ovoj utakmici, te je Gorica na kraju ostvarila pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi