Ludilo u Berlinu: O'Sullivan izgubio dobijen meč

Svi četvrtfinalni mečevi odlučeni u zadnjem frameu

Ludilo u Berlinu: O'Sullivan izgubio dobijen meč

Adnan Beganović

U polufinalu German Mastersa, rangirajućeg snooker turnira, čiji pobjednik će inkasirati 80.000 eura, igrat će Mark Selby, Liang Wenbo, Shaun Murphy i Stephen Maguire. 

Fenomenalan snooker igra se ovih dana u Berlinu, a četvrtfinalni mečevi German Mastersa ponudili su mnogo uzbuđenja. Sva četiri meča otišla su u deveti odlučujući frame, tako da se i u polufinalu mogu očekivati neizvjesni dueli.

Liang Wenbo je sa 5:4 po frameovima savladao Ryana Dayja, koji je pak na samom otvaranju turnira savladao prošlogodišnjeg pobjednika Ding Junhuija.

Sjajan meč odigrali su Judd Trump i aktuelni svjetski prvak Mark Selby, koji je na kraju slavio sa 5:4, no treba dodati da je Trump u petom frameu napravio maksimalni trocifreni break od 147 poena.

Shaun Murphy je bio bolji od Ronnieja O'Sullivana (5:4). Poveo je Murphy sa 2:0, no onda O'Sullivan uzastopno osvaja četiri framea i dolazi na korak do pobjede. Međutim, Murphy se nije predavao i u odlučujućem frameu je slavio sa 67:65.

Mnogo uzbušenja viđeno je i u duelu Neila Robertsona i Stephena Maguirea, a nakon velike borbe slavio je Maguire (5:4), koji se bolje snašao u odlučujućem frameu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.