Edin Terzić srušio veliki PSG - Mbappe u čudu gledao promašaje Dembelea!
FOTO: EPA

Šta su sve uspjeli promašiti gosti

Edin Terzić srušio veliki PSG - Mbappe u čudu gledao promašaje Dembelea!

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru polufinala Lige prvaka odigrali su Borussia Dortmund i PSG. Pobjedu od 1:0 ostvarila je domaća ekipa.

Prva prilika viđena je u 14. minuti kada Donnarumma sjajno brani udarac Marcela Sabitzera.

Šest minuta kasnije u kaznenom prostoru domaće ekipe pada Lucas Hernandez, ali glavni sudija se nije oglasio i utakmica je nastavljena.

Jedini gol na utakmici viđen je u 36. minuti. Fullkrug je primio sjajan pas, krenuo je prema Donnarummi, te ga je matirao za vodstvo Borussije Dortmund.

Do kraja prvog poluvremena još jedna dobra prilika za domaće. Sabitzer je šutirao, ali Donnarumma je ponovo sjajno reagovo.

Oglasi

Otvaranje drugog poluvremena apsolutno je pripali PSG-u, ali je nevjerovatno šta su sve uspjeli promašiti igraši tima iz Francuske.

Prvo je Mbappe u 51. minuti pogodio stativu, a da stvar bude gora po goste u nastavku napada lopta dolazi do Hakimija, ali i on pogađa stativu.

Mbappe je ponovo šutirao u 54. minuti, ali je Lobel sjajno reagovao i zaustavio njegov udarac. Dvije minute kasnije Marquinhos centrira, Fabian Ruiz šutira, ali lopte ide malo pored gola.

Dvije dobre prilike u samo tri minute imao je Fullkrug, ali niti jednu nije iskoristio da postigne i drugi gol za svoju ekipu.

Dembele je u 72. minuti pokupo dodavanje svog saigrača, ali je njegov udarac odbranio golman domaće ekipe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Isti igrač je u 80. minuti sa samo nekoliko metara trebao ubaciti loptu u gol, ali je uspio prebaciti cijeli gol.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata i Borussia Dortmund je ostvarila važnu pobjedu u prvoj utakmici.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Twista
Uz duzno postovanje, po tradiciju BVB je veci od PSG
3 0
SactownCali
BVB je veci klub od PSG... igrali 2 puta Finale Lige Sampiona 1997 I 2013 Igrali 2 puta Finale : 93 I 02 Igrali Finale Kup Kupova: 66 Osvojili 1 ligu sampiona 1 kup kupova 1 Svijeski kup A PSG ima samo 1 trifej kup kupova iz 96
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi