Marquez se vratio i uzeo naslov Interkontinentalnog prvaka

56. pobjeda za Marqueza

Marquez se vratio i uzeo naslov Interkontinentalnog prvaka

Iskusni Meksikanac, 40-godišnji Juan Manuel Marquez uzeo je sinoć u Los Angelesu upražnjeni naslov Interkontinentalnog prvaka u velteru, verzija WBO.

U odličnom okršaju Marquez je jednoglasnom odlukom sudija pobjedio Mikea Alvarada. U osmoj rundi Marquez je rušio Alvarada, ovaj je uzvratio u devetoj, ali su ipak sudije bile bez dvoumljenja na starni Meksikanca.  Robert Byrd 119-108, Max DeLuca i Julie Lederman su se odlučili za identičnih 117-109.
Za Marqueza je ovo 56 pobjeda u karijeri i prva borba nakon poraza od Timothya Bradleya prošle godine.

Nakon ove pobjede ponovo se počelo pričati o eventualnom okršaju Marqueza i Pacquiaoa po peti put. Posljednji put smo ih gledali u ringu 2012. godine, Marquez je slavio nokautom u šestoj rundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.