Nagrade za prvake SportSport.ba lige

Top Shop nagrađuje prvake

Nagrade za prvake SportSport.ba lige

M. Skaka

Okončana je 3. sezona "SportSport.ba lige", a sponzor lige - Top Shop nagradio je prvake elitnog razreda u našem takmičenju sa po "AB Tronic" spravom sa kojom će i dok igraju zavaljeni u svoje naslonjače stići to perfektnih trbušnjaka.

Pobjednik ovo sezone u 1. ligi je ekipa pod imenom Delfin, a pobjednicima su tokom jučerašnjeg dana u redakciji SportSport.ba uručene nagrade za osvajanje našeg prestižnog takmičenja. "Ovo je bila mala pobjeda za Delfin, ali velika za virtuelni sport", rekao je Adnan Beganović, predstavnik našeg portala uručujući nagrade zadovoljnim pobjednicima.

Svaka sezona donijela je nešto novo, a u svom trećem izdanju SportSport.ba liga je dosegla svoj vrhunac. Učestovalo je 24 kluba, najviše do sada, pokrenuta su nova takmičenja, te niz pisanih izdanja koja prate ligu na kojima bi nam mogla pozavidjeti i fudbalska Premijer liga BiH ili košarkaška Liga 6. Samo takmičenje podjeljena u tri razreda takmičenja. Najinteresantniji rang SportSport.ba lige je, naravno, prva liga. Od početka sezone se već znalo ko će voditi glavnu riječ. Na tri vodeća mjesta na tabeli uglavnom mijenjala tri kluba: Delfin, Joint FC i Spamm... Najzanimljiviji dio sezone je bio sami kraj, gdje su se dva kluba borila za prvo mjesto, dok su druga dva za opstanak u ligi.

Uzbuđenje koje prati svaku vrstu takmičenja, nije izostalo ni u našoj forumskoj ligi. Spamm je imao gotovo nemoguću situaciju za osvajanje lige. Trebali su pobjediti u zadnjem kolu Joint FC sa 6:0, a da Delfin, koji je tada bio prvi, izgubi 4:0 od BHF-a. Na veliko iznenađenje Spamm je dobio 9:1, ali ipak je pobjedom od 3:1 Delfin započeo slavlje svoje druge titule. Bile se špekulacije da je pobjeda Spamma u zadnjem kolu bila neregularna, ali sve se završilo na tome, a obraz Saveza i Generalnog sekretara lige ostao je neokaljan, pa će "123456" i u ubuduće ostati u svojoj fotelji.

Puno zanimljivije je bilo u borbi za opstanak, gdje su se u zadnjem kolu sastali direktni konkurenti Crazy Legs i Mislish United. Mislishu je u ovom meču bio potreban samo bod, međutim Crazy Legs je slavio za visokih 3:1. Ispao je Mislish United, a novi klubovi koji su ušli u prvu ligu su pobjednik druge lige Gongashi, te Zadnja Klupa i Jedinstvo M. Iz druge lige u treću je ispao BackSpace United. Pobjednik su treće lige Gušteri, a Garaže, Klošari, Kockari i Gromovi su ušli u drugu ligu.

SportSport.ba liga nastavlja svojim 4. izdanjem, te nizom novih, zanimljivih kupova. O takmičarima, načinu učešća i formiranju novih klubova informišite se OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.