Održana konstituirajuća Skupština Karate saveza BiH

Održana konstituirajuća Skupština Karate saveza BiH

O. Lekić
Teme:

U prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine održana je konstituirajuća sjednica Skupštine Karate saveza Bosne i Hercegovine. 

Mjesec dana nakon što je Apelaciono vijeće Suda BiH donijelo Presudu o poništenju Rješenja na osnovu kojega je KSBiH upisan u registar udruženja pri Ministarstvu pravde BiH , na osnovu kojeg je isto donijelo Rješenje o brisanju iz registra udruženja KSBiH, održana je konstituirajuća sjednica Skupštine Karate saveza BiH.

U novonastaloj situaciji, odnosno nakon odluke Apelacionog vijeća suda BiH, dva entitetska karate saveza , Karate savez Federacije BiH i Karate savez Republike Srpske su na osnovu Zakona o sportu, su uputili zahtjev za novu registraciju KSBiH sa svom potrebnom pratećom dokumentacijom.

Na Skupštini su izabrana i rukovodna tijela KSBiH , Upravni odbor , predsjednik, zamjenik predsjednika kao i generalni sekretar.

Novoizabrani predsjednik UO je Siniša Gatarić iz Prnjavora, a njegov zamjenik je Mirsad Fejzić iz Tuzle dok je za generalnog sekretara izabran Mujo Gec iz Sarajeva.

Upravni odbor KSBiH sačinjavaju: Nedžib Đozo (Sarajevo), Vuković Senad (Tuzla), Hadžić Adnan (Travnik), Ćosić Ivana (Usora), Ivan Ivandić (Sarajevo), Marjanović Goran (Banja Luka), Golić Dragan (Doboj).

Krešić Anto iz Tuzle izabran je za predsjednika Skupštine, a imenovan je i Nadzorni odbor, te Komisija za sportsku arbitražu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.