Packersi jedini neporaženi
Prvaci za sada nemaju problema

Nakon šest odigranih kola

Packersi jedini neporaženi

M. Maksimović

Green Bay Packersi nastavljaju u svom šampionskom ritmu. Šest kola, šest pobjeda. Nova šestu su prvaci upisali na svom terenu protiv St. Louis Ramsa 24:3.

Aaron Rodgers je kompletirao tri TD dodavanja, ukupno je osvojio 310 yardi. Tri TD dodavanja su stigla u drugoj trećini, tako da su Packersi utakmicu bez problema priveli kraju. Tako su za sada Packersi jedina neporažena ekipa, jer su San Francisco 49ersi porazili Detroit Lionse.

Presudnim se pokazalo TD dodavanje Alexa Smitha za Delanieja Walkera 1:51 do kraja. Pobjedu San Francisca je ovjerio David Akers field goalom minutu i 2 sekunde prije kraja. San Francisco je nekada bio u vrhu, ali je posljednjih godina pao u prosječnost. Ove godine je ekipa trenera Jima Harbaugha već sada na sjajnih 5-1 kao jedno od najugodnijih izneneđenja.

Mali derbi su igrali New England Patriotsi i Dallas Cowboys. 22 sekunde prije kraja Tom Brady je pronašao Aarona Hernandeza za pobjedu 20:16 i slavlje domaćih navijača.

Rezultati 5.kolo:
Baltimore Ravens - Houston Texans 29:14
Oakland Raiders - Cleveland Browns 24:17
New England Patriots - Dallas Cowboys 20:16
New York Giants - Buffalo Bills 27:24
Cincinnati Bengals - Indianapolis Colts 27:17
Atlanta Falcons - Carolina Panthers 31:17
Detroit Lions - San Francisco 49ers 19:25
Tampa Bay Buccaneers - New Orleans Saints 26:20
Pittsburgh Steelers - Jacksonville Jaguars 17:13
Chicago Bears - Minnesota Vikings 39:10
Washington Redskins - Philadelphia Eagles 13:20
Green Bay Packers - St. Louis Rams 24:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.